Personen- en familierecht begrepen

Personen- en familierecht begrepen
€ 41,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 28,70
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Personen- en familierecht begrepen biedt de lezer een bruikbaar kompas in het Nederlandse personen- en familierecht. Het boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten uit het hoger (juridisch) onderwijs. Ook professionals uit de beroepspraktijk kunnen er hun voordeel mee doen, net als eenieder die een beter beeld wil krijgen van de juridische aspecten van zijn eigen levensloop. 

In het eerste hoofdstuk wordt kort het verdragsrechtelijke kader geschetst dat van invloed is geweest op de ontwikkeling van het rechtsgebied. In de tien daaropvolgende hoofdstukken worden belangrijke onderdelen als het afstammingsrecht, het ouderlijk gezag, de voogdij, het huwelijk en de echtscheiding op toegankelijke wijze behandeld. Aan de hand van talrijke praktische voorbeelden en schema’s wordt het wettelijke kader toegelicht. Aanvullende rechtsregels die in de jurisprudentie zijn geformuleerd worden daarbij op een leesbare manier besproken. 

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een opsomming van de kernbegrippen die aan bod zijn gekomen en met verschillende oefenvragen of een oefencasus. Aan de hand daarvan kan de lezer controleren of de geleerde stof daadwerkelijk begrepen is.

Informatie over de auteur(s)

Erik Nicolai is werkzaam als docent aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en als onderzoeker bij het Avans-lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) E.J. Nicolai
ISBN Boek 978-94-6290-898-7,1e druk
Verschenen 13 september 2021
Aantal pagina's 224 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Personen- en familierecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Juridische aspecten van forensische dwangzorg en (vermoedens van) huiselijk geweld
  • A.P. van der Linden, A. Jansen, J.M. Verhagen, Martine ten Voorde, Mirjam Kooistra, R. van der Weijden, Charles Starmans, J.H. van der Winden en C.F. Wassenaar
Jeugdrecht begrepen
  • Lydia Janssen
Handboek huwelijksvermogensrecht
  • C.A. Kraan en S.H. Heijning
Familierecht
  • W.M. Schrama, M.V. Antokolskaia en G.C.A.M. Ruitenberg