Recht: een introductie

Recht: een introductie
  • Auteur(s): Parviz Samim en Amber Bolk
  • ISBN Boek: 978-94-6212-698-5, 3e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties
€ 60,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.

Deze titel is online beschikbaar met een licentie van 18 maanden. U ontvangt een e-mail met een activatiecode en de URL waar u een account aanmaakt om de titel online te lezen.

€ 38,85
Direct leverbaar
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen

Volledige beschrijving

Deze introductie is geschreven om studenten in het hoger onderwijs, vooral in het hbo, kennis te laten maken met de wereld van het recht. Het boek behandelt in drie delen het Nederlandse rechtssysteem. Het eerste deel is een kennismaking met het rechtssysteem in Nederland en de indelingen van het recht. In het privaatrechtelijke deel komen de beginselen van het verbintenissenrecht, goederenrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, huurrecht en rechtspersonenrecht aan bod. In het publiekrechtelijke deel zijn dit het staats- en bestuursrecht, straf(proces)recht, vreemdelingenrecht en internationaal en Europees recht. Nieuw zijn de hoofdstukken over socialezekerheidsrecht en privacy en AVG. Recht: een introductie is een vernieuwend basisboek dat het recht in begrijpelijke taal aan studenten uitlegt. Er wordt gebruikgemaakt van casussen, overzichtelijke schema’s en voorbeelden uit de praktijk. Verschillende bekende advocaten, rechters en juristen hebben de hoofdstukken in het boek voorzien van actuele en op waarheid gebaseerde voorbeelden. Moeilijke begrippen worden op deze manier verduidelijkt. Dit maakt het een prettig en aansprekend studieboek waarin de student door de stof wordt begeleid.

Doelgroep

Recht: een introductie is zeer geschikt voor studenten die een inleiding recht volgen, onder andere bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten. Door de toegankelijkheid van het boek is het eveneens geschikt voor studenten van andere opleidingen met een inleiding recht. Het boek is ook goed bruikbaar voor zelfstudie.

Informatie over de auteur(s)

Mr. Parviz Samim en mr. Amber Bolk zijn docent aan het Instituut voor Recht aan de Hogeschool Utrecht. Parviz Samim is ook auteur van Huurder, verhuurder & recht in de praktijk, Vreemdelingenrecht begrepen, Consument & recht in de praktijk en De democratische rechtstaat.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Parviz Samim en Amber Bolk
ISBN Boek 978-94-6212-698-5,3e druk
Verschenen 16 augustus 2022
Aantal pagina's 788 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Algemeen
Taal Nederlands

Ook interessant

Togadragers in de rechtsstaat
  • E. Bauw, D.J.B. de Wolff, M.E. de Meijer en M. Westerveld
Transparantie in de blockchain
  • Jurgen Goossens en Charlotte van Oirsouw
De advocatuur als onderneming
  • Han Mesters, Willem Hengeveld, Marijn Rooymans, Elodie van Sytzama, Hans Schuurman, Martine Brouwer -'t Hart, Anne-Marie Brueren, Anne-Laure Losseau, Floor Blindenlach-Driessen, Marjan Hermkes-van Ham, Eva Peters, Beatrijs van Selm, Maurits Fornier, Edwin Weller, Annemiek Louwrier en Scipio van der Stoel
Nederlands recht begrepen
  • L. Janssen en M. de Blois