Straf(proces)recht begrepen

Straf(proces)recht begrepen
€ 42,50
Product tijdelijk niet leverbaar
Verschijnt 7 december 2021
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Straf(proces)recht begrepen is een praktische inleiding in het straf(proces)recht voor studenten in het hoger onderwijs. Het geeft inzicht in een van de meest complexe rechtsgebieden van het Nederlandse recht; een rechtsgebied waarin het spanningsveld tussen vrijheidsrechten en beperkingen (of inbreuken) daarop dagelijks zichtbaar en voelbaar is.

In deze zevende druk zijn de meeste recente wijzigingen aan het Wetboek van Strafrecht en Strafvordering verwerkt. De ophanden zijnde wijziging van het Wetboek van Strafvordering, ‘Modernisering Strafvordering’ en de Innovatiewet worden eveneens belicht. Aan de orde komen onder meer de rechten en plichten van een verdachte, de opsporingsbevoegdheden van de politie en de officier van justitie, de rol van de advocaat, de rol van het slachtoffer in de strafprocedure en de wijze waarop vrijheidsbenemende dwangmiddelen kunnen worden ingezet. Daarnaast wordt op een praktische manier inzicht gegeven in de Nederlandse strafrechtprocedure en de rol van de rechter, waarbij aandacht wordt besteed aan actuele discussies, zoals het Marengo-proces en de zaak Nicky Verstappen.
  
Toegankelijk taalgebruik en een duidelijke hoofdstukstructuur – afgewisseld met veel praktijkvoorbeelden en casus die de leerstof onderbreken –, een kernachtige samenvatting en overzichtelijke kernbegrippenlijsten maken de student wegwijs in het straf(proces)recht. Na het bestuderen van dit boek heeft de student het straf(proces)recht begrepen! 

Inclusief website
Kijk op www.strafprocesrechtbegrepen.nl voor extra informatie, bijlagen en oefenmateriaal.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten in het hoger juridisch onderwijs.

Informatie over de auteur(s)

Joost Verbaan is in dienst van de Erasmus School of Law Rotterdam als wetenschappelijk docent. Hij verzorgt onderwijs in straf(proces)recht. Ook is hij directeur van het Erasmus Centre for Penal Studies (ECPS). Hij verricht voor het ECPS wetenschappelijke onderzoeken op strafrechtelijk gebied. Hij is rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam. Hij werkt daarnaast mee aan de herziening van het Wetboek van Strafvordering van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hij is tevens gastdocent aan de University of Curaçao en is hoofdredacteur van SR Updates.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) J.H.J. Verbaan
ISBN Boek 978-94-6290-910-6,7e druk
Verschenen 30 juli 2021
Aantal pagina's 374 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Strafrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Jeugdstrafrecht
  • Ido Weijers
Klassenjustitie in de Nederlandse strafrechtketen
  • Kees van den Bos, Lisa Ansems, Marie-Jeanne Schiffelers, Senna Kerssies en Joep Lindeman
In onderlinge samenhang
  • Judit Altena, Jelle Cnossen, Jan Crijns, Pauline Schuyt en Jeroen ten Voorde
Wetgeving Arubaans straf- en strafprocesrecht
  • G. Pesselse en R. Bonnevalle-Kok