Straf(proces)recht begrepen

Straf(proces)recht begrepen
ca. € 42,50
Dit is een vooraankondiging
Definitieve prijs kan verschillen
Verschijnt 2 augustus 2021
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Straf(proces)recht begrepen is een praktische inleiding in het straf(proces)recht voor studenten in het hoger onderwijs. Het geeft inzicht in een van de meest complexe rechtsgebieden van het Nederlandse recht; een rechtsgebied waarin het spanningsveld tussen vrijheidsrechten en beperkingen (of inbreuken) daarop dagelijks zichtbaar en voelbaar is.

Toegankelijk taalgebruik en een duidelijke hoofdstukstructuur – afgewisseld met veel praktijkvoorbeelden en casus die de leerstof onderbreken –, een kernachtige samenvatting en overzichtelijke kernbegrippenlijsten maken de student wegwijs in het straf(proces)recht. Na het bestuderen van dit boek heeft de student het straf(proces)recht begrepen!

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten in het hoger juridisch onderwijs.

Informatie over de auteur(s)

Joost Verbaan is in dienst van de Erasmus Universiteit Rotterdam als wetenschappelijk docent. Hij verzorgt onderwijs in straf(proces)recht. Daarnaast is hij directeur van het Erasmus Centre for Penal Studies (ECPS). Hij verricht voor het ECPS wetenschappelijke onderzoeken op strafrechtelijk gebied. Hij is rechterplaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam. Hij werkt daarnaast mee aan de herziening van het Wetboek van Strafvordering van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hij is tevens gastdocent aan de Law School of the China University of Law and Politics in Beijing en is hoofdredacteur van SR Updates.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) J.H.J. Verbaan
ISBN Boek 978-94-6290-910-6,7e druk
Verwacht 2 augustus 2021
Aantal pagina's 373 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht begrepen
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Strafrecht
Taal Nederlands

Ook interessant