Surinaams bestuursrecht

Surinaams bestuursrecht
  • Auteur(s): Magda R. Hoever-Venoaks en Leo J.A. Damen
  • ISBN Boek: 978-94-6290-894-9, 3e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties
ca. € 52,00
Dit is een vooraankondiging
Definitieve prijs kan verschillen
Verschijnt 19 april 2021
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit (studie)boek behandelt de belangrijkste algemene vraagstukken van het Surinaamse bestuursrecht (vroeger: administratief recht). Het Surinaamse bestuursrecht is nog sterk gebaseerd op de dogmatiek van het Nederlandse bestuursrecht. Daarom combineert het boek de dogmatiek van het Surinaamse en het Nederlandse bestuursrecht. Voorop staat natuurlijk het Surinaamse bestuursrecht. De Nederlandse dogmatiek is zoveel mogelijk ‘gesurinamiseerd’.

De auteurs hopen met het boek de lezer aan te zetten tot een beter begrip van het bestuursrecht en zo bij te dragen tot een systematisch denken over een adequate toepassing en ontwikkeling van het Surinaamse bestuursrecht. Dit kan bijdragen aan een beter functionerend openbaar bestuur waarvan de hele samenleving kan profiteren. Zonder adequaat bestuursrecht is het openbaar bestuur voor burgers geen lust, maar vooral een last. 

Het boek kan ook bijdragen aan de realisatie van een Surinaamse Algemene wet bestuursrecht. Daarvoor moet eerst het geldende bestuursrecht zo goed mogelijk in beeld worden gebracht.

Doelgroep

Het boek is geschikt voor universitaire studenten en onmisbaar voor praktijkjuristen. 

Informatie over de auteur(s)

Mr. dr. Magda R. Hoever-Venoaks is tot augustus 2013 als lector Bestuursrecht verbonden geweest aan de Faculteit der Maatschappijwetenschappen (studierichting Rechten) aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Prof. mr. dr. Leo J.A. Damen is emeritus hoogleraar Bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij redacteur van het jurisprudentietijdschrift AB (Administratiefrechtelijke beslissingen) en adviseur bij STIJL advocaten in Amsterdam.

 

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Magda R. Hoever-Venoaks en Leo J.A. Damen
ISBN Boek 978-94-6290-894-9,3e druk
Verwacht 19 april 2021
Aantal pagina's 701 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Staatsrecht en bestuursrecht
Taal Nederlands

Ook interessant