Tijdschrift voor Criminologie (TvC)

Tijdschrift voor Criminologie (TvC)
 • Redactie: Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), J.H. Kroese MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. S. Pleysier, L. van Reemst MSc , Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage, en Dr. C.G. van Wingerde
 • ISSN: 0165182X
 • Bekijk alle specificaties
€ 191,00 excl. BTW
Jaarabonnement
€ 144,00 excl. BTW
Jaarabonnement
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Het Tijdschrift voor Criminologie is sinds 1958 hét Nederlandstalige publicatiepodium voor de strikt wetenschappelijke en onafhankelijke bestudering van problemen rond criminaliteit, straf en (on)veiligheid. Het biedt een mix van resultaten van empirisch onderzoek en theoretisch denkwerk. De kritische evaluaties van onderzoeksmethoden en theoretische ontwikkelingen maken het tijdschrift tot een must voor professionals in de criminologie, mensen uit de justitiële en politionele beroepspraktijk en wetenschappers uit aangrenzende vakgebieden. In twee van de vier nummers die per jaar verschijnen, wordt een actueel thema diepgaand belicht door prominente deskundigen en onderzoekers op het gekozen terrein. De twee andere nummers bevatten een aantal wetenschappelijke artikelen, een kroniek met een thematisch overzicht van recente wetenschappelijke ontwikkelingen, een discussie met inhoudelijke bijdragen aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat, besprekingen van proefschriften en oraties, signalementen van recent verschenen relevante publicaties, en een agenda.

Vragen aan de redactie kunt u mailen naar mevrouw mr. S. Bakker, redactie.tvc@nscr.nl. Deadlines voor het aanleveren van artikelen voor varianummers zijn: 9 maart 2020, 11 mei 2020 en  22 juni 2020.

Call for papers themanummer ‘Drugscriminaliteit', deadline voorstellen: 21 mei 2020. Voorstellen kunnen worden gemaild naar: redactie.tvc@nscr.nl.

Jaarabonnement AA

U kunt kiezen voor een jaarabonnement incl. of excl. een papieren exemplaar. Met beide jaarabonnementen hebt u tevens toegang tot het online archief en ontvangt een e-mailattendering bij nieuw verschenen nummers.

Pay per article
Op zoek naar een los artikel? Voor een vast bedrag van € 17,95 (excl. btw) koopt u 24 uur toegang en kunt u een artikel in PDF downloaden en printen, zonder abonnement te nemen. Ga voor het kopen van 24 uur toegang naar www.tijdschriften.boomcriminologie.nl.  

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), J.H. Kroese MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. S. Pleysier, L. van Reemst MSc , Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage, en Dr. C.G. van Wingerde
Frequentie 4x per jaar
ISSN 0165182X
Merk Boom criminologie
Onderwerp(en) Criminologie

Ook interessant

Verbonden risico's
 • Remco Spithoven
De dood van een politie-aspirant
 • Jasmijn Vis, Kyra van den Akker, Lotte Hoes, Emma Simons, Jasper J. van der Kemp en Peter J. van Koppen
Regelovertreding en incidenten bij Brzo-bedrijven: een longitudinale benadering
 • M.H.A. Kluin, E. Wiering, M.P. Peeters, A.A.J. Blokland en W. Huisman
Prioritering bij toezichthouders
 • E.A. de Bruijn en G. Teisman
De onzichtbare steekpartij
 • Enide F.L. Maegherman, Meike M. de Boer, Robert Horselenberg en Peter J. van Koppen