Tijdschrift voor Criminologie (TvC)

Tijdschrift voor Criminologie (TvC)
 • Redactie: Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), L.T. Dirksen MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. S. Pleysier, Dr. L. van Reemst, Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage, en Dr. C.G. van Wingerde
 • ISSN: 0165182X
 • Bekijk alle specificaties
€ 213,00 excl. BTW
Jaarabonnement
€ 161,00 excl. BTW
Jaarabonnement
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Call for papers themanummer ‘Themanummer over ‘Covid 19 en criminaliteit’, deadline voorstellen: 28 maart 2022. Voorstellen kunnen worden gemaild naar: redactie.tvc@nscr.nl.
_______________________________________________________________

Het Tijdschrift voor Criminologie is sinds 1958 hét Nederlandstalige publicatiepodium voor de strikt wetenschappelijke en onafhankelijke bestudering van problemen rond criminaliteit, straf en (on)veiligheid. Het biedt een mix van resultaten van empirisch onderzoek en theoretisch denkwerk. De kritische evaluaties van onderzoeksmethoden en theoretische ontwikkelingen maken het tijdschrift tot een must voor professionals in de criminologie, mensen uit de justitiële en politionele beroepspraktijk en wetenschappers uit aangrenzende vakgebieden. In twee van de vier nummers die per jaar verschijnen, wordt een actueel thema diepgaand belicht door prominente deskundigen en onderzoekers op het gekozen terrein. De twee andere nummers bevatten een aantal wetenschappelijke artikelen, een kroniek met een thematisch overzicht van recente wetenschappelijke ontwikkelingen, een discussie met inhoudelijke bijdragen aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat, besprekingen van proefschriften en oraties, signalementen van recent verschenen relevante publicaties, en een agenda.

Vragen aan de redactie kunt u mailen naar mevrouw mr. S. Bakker, redactie.tvc@nscr.nl. Ook de auteursinstructies zijn op te vragen bij de redactiesecretaris. Deadlines voor het aanleveren van artikelen voor varianummers zijn: 7 maart 2022, 11 april 2022, 9 mei 2022, 20 juni 2022.

Jaarabonnement

U kunt kiezen voor een jaarabonnement incl. of excl. een papieren exemplaar. Met beide jaarabonnementen hebt u tevens toegang tot het online archief via www.tijdschriften.criminologie.nl en ontvangt u een e-mailattendering bij nieuw verschenen nummers.

Pay per article
Op zoek naar een los artikel? Voor een vast bedrag van € 17,95 (excl. btw) koopt u 24 uur toegang en kunt u een artikel in PDF downloaden en printen, zonder abonnement te nemen. Ga voor het kopen van 24 uur toegang naar www.tijdschriften.boomcriminologie.nl.  

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), L.T. Dirksen MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. S. Pleysier, Dr. L. van Reemst, Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage, en Dr. C.G. van Wingerde
Frequentie 4x per jaar
ISSN 0165182X
Merk Boom criminologie
Onderwerp(en) Criminologie

Ook interessant

Koers bepalen
 • Hans Nelen, Karin van Wingerde, Lieselot Bisschop en Roland Moerland
Meerwaarde van buddyhonden voor (oud-)politiemensen
 • A.S. Smit, C.L. Roelofs, N.W.A. Rombouts, N. Slagmolen, W. Schreurs en M. Jongsma
Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden
 • Janine Janssen en Erik Nicolai
Basisboek geweld in de levensloop
 • Janine Janssen en Catrien Bijleveld
'Vechten met het leven'
 • Richard Staring, Nienke Boesveldt en Mieke Kox
Buurtinformatienetwerken en lokale veiligheid
 • Wim Hardyns, Thom Snaphaan en Lieven Pauwels