Toolkit Mediation

Toolkit Mediation
 • Resultaat bereiken als mediator, manager, mediation advocate en onderhandelaar
 • Auteur(s): Manon Schonewille
 • ISBN Boek: 978-94-6290-397-5, 4e druk
 • Jaar van uitgave: 2018
 • Bekijk alle specificaties
€ 75,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Toolkit Mediation is een essentieel naslagwerk voor de praktijk. De Toolkit geeft een overzicht van het grote scala aan instrumenten dat je ter beschikking staat in een conflictsituatie, mediation of onderhandeling en geeft een handleiding voor het juiste gebruik van de ‘techniek’ van een interventie of methode. Daarnaast bevat de uitgave veel praktijkgerichte checklists. Het boek is zo opgezet dat het niet nodig is de uitgave volledig te lezen om er al profijt van te hebben. Door de duidelijke verwijzingssystematiek is het mogelijk om het boek te gebruiken als een gereedschapskist: een bepaald onderwerp bekijken binnen de context, of een bepaald thema uitdiepen door het volgen van interne verwijzingen (iconen) of de leeswijzers.

De Toolkit is een praktische handleiding voor iedereen in een conflict- of onderhandelingssituatie.

Voor ervaren mediators biedt de Toolkit de mogelijkheid om de al bekende interventies en technieken verder uit te breiden of te verdiepen met inzichten zoals de cruciale rol van het opwekken van vertrouwen (en hoe je dat doet als mediator), het nut van mindfulness, of het omgaan met interculturele aspecten. Ook nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en onderhandelingspraktijk komen aan bod.

In deze vierde druk is tevens een eigen leeswijzer en een aantal inleidende hoofdstukken voor beginnende mediators, verwijzers en mediation advocates opgenomen.

Voor managers biedt de Toolkit speciale vaardigheden en kennis van methoden en technieken voor het interveniëren in en goed managen van problemen in bedrijfsrelaties. Er is een eigen leeswijzer voor managers opgenomen. 

Voor de onderhandelaar is eveneens een eigen leeswijzer opgenomen met tips over effectief onderhandelen en welke mediationtechnieken je als onderhandelaar kunt inzetten om een onderhandelresultaat positief te beïnvloeden.

Door de focus op inzichten uit onderzoek en theoretische achtergronden gecombineerd met praktische knowhow is deze publicatie geschikt voor opleidingsdoeleinden op verschillende niveaus en een onmisbaar naslagwerk voor de praktijk.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Manon Schonewille
ISBN Boek 978-94-6290-397-5,4e druk
Verschenen 3 april 2018
Aantal pagina's 504 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Conflictmanagement en mediation
Taal Nederlands

Ook interessant

Constructief omgaan met conflicten en geschillen
 • Alain-Laurent Verbeke en Geert Vervaeke
Introductie (internationale) mediation
 • C.M.L. Hille en B.E.E. van Sytzama
Corporate Mediation Journal (CMJ)
 • Martin Brink PhD; Prof. Bas van Zelst; Anna Doyle
Nederlands-Vlaams tijdschrift voor Mediation en conflictmanagement (TMD)
 • Nettie Dekker (redactiesecretaris), B. Gayse, Mr. dr. R.W. Jagtenberg, Prof. dr. E. Lancksweerdt, Mr. R. Ritzen, Mr. dr. A.J. de Roo (hoofdredacteur), Prof. dr. A.L. Verbeke en Dr. H. Verbist