Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht

Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht
  • Auteur(s): R. Westra en G.W. de Ruiter
  • ISBN Boek: 978-94-6290-896-3, 12e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties
€ 39,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Verbintenissenrecht en ondernemingsrecht is primair geschreven voor het hbo-onderwijs in het algemeen. Dit helder opgebouwde boek behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht. Hierdoor is het zeer geschikt voor opleidingen waar deze rechtsgebieden aan de orde komen. 

Het belang van verbintenissen- en ondernemingsrecht voor de (rechts-)praktijk wordt stapsgewijs behandeld, verduidelijkt met eenvoudige, dagelijkse voorbeelden. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van schema’s en voorbeelden. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting. In deze druk wordt aandacht besteed aan de nieuwe personenvennootschap. In ieder hoofdstuk kan de student uitgebreid oefenen met de vele kennisvragen, open vragen en meerkeuzevragen. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk met extra oefenvragen. De student heeft hierdoor de mogelijkheid om met deze tentamentrainingen te toetsen of hij op het gewenste (kennis)niveau zit. Op deze manier ontwikkelt de student de vaardigheid om de verworven juridische kennis toe te passen. Deze kennis- en toepassingsgerichte opzet van het boek sluit aan op het praktijkgerichte onderwijs binnen het hbo.

Inclusief docentenhandleiding
Voor onderwijsinstellingen is een docentenhandleiding met aanvullend materiaal beschikbaar. Mail hiervoor naar klantenservice@boomdenhaag.nl.

Doelgroep

Verbintenissenrecht en ondernemingsrecht is primair geschreven voor het hbo-onderwijs in het algemeen. Het is zeer geschikt voor opleidingen waar het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht aan de orde komen, zoals (Algemene en Technische) Bedrijfskunde, Sociaal-Juridische Dienstverlening, logistieke opleidingen, fiscale en accountancy opleidingen, Facility Management, Human Resource Management en andere economische richtingen.

Informatie over de auteur(s)

Mr. Wim de Ruiter en mr. Robert Westra zijn als hoofddocent verbonden aan de opleiding Bedrijfskunde van de Academie Organisatie en Ontwikkeling, voorheen de faculteit Economie en Management, van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) R. Westra en G.W. de Ruiter
ISBN Boek 978-94-6290-896-3,12e druk
Verschenen 2 augustus 2021
Aantal pagina's 447 pagina's
Geschikt voor Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Recht in je opleiding
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Verbintenissenrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Vastgoedtransacties
  • S.E. Bartels en H.W. Heyman
Negotiating International Commercial Contracts
  • Gustavo Moser and Michael McILwrath
Boom Basics Verbintenissenrecht
  • B.T.M. van der Wiel, A. Stortelder en L.V. van Gardingen