Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

Downloads

Inhoudsopgave
€ 45,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Elke dag verwerkt het openbaar ministerie strafrechtelijke gegevens, van de ontvangst van een proces-verbaal van opsporing tot de verstrekking van processtukken. Veelal hebben deze strafrechtelijke gegevens betrekking op personen, zoals verdachten, slachtoffers en andere betrokkenen. Het openbaar ministerie moet strafrechtelijke (persoons)gegevens behoorlijk verwerken. Het Wetboek van Strafvordering en de EU-Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging – geïmplementeerd in de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens – bevatten kaders waaraan een behoorlijke verwerking van persoonsgegevens moet voldoen. 

De verwerking van strafrechtelijke (persoons)gegevens is noodzakelijk bij de uitvoering van de wettelijke taak van het openbaar ministerie om de rechtsorde strafrechtelijk te handhaven. Dit boek bevat de uitgangspunten over de verwerking van strafrechtelijke (persoons)gegevens door het openbaar ministerie. Verder wordt ingegaan op de wijze waarop het openbaar ministerie de strafrechtelijke (persoons)gegevens van de verdachte, het slachtoffer en andere betrokkenen behoort te verwerken bij de uitvoering van verschillende taken. Er is aandacht voor de verwerking van strafrechtelijke (persoons)gegevens bij de opsporing en vervolging van strafbare feiten, bij het beheer van deze gegevens en bij de verstrekking van deze gegevens.

Dit boek is het zevende boek in de serie ‘OM-reeks’. De ‘OM-reeks’ is een boekenreeks waarin juridisch inhoudelijke publicaties verschijnen met onderwerpen die gerelateerd zijn aan het werk van het openbaar ministerie. De ‘OM-reeks’ staat onder redactie van mr. G.C. Haverkate (directeur van het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie), prof. mr. A.E. Harteveld (advocaat-generaal bij de Hoge Raad en bijzonder hoogleraar toezicht op strafvorderlijk overheidsoptreden aan de Rijksuniversiteit Groningen) en mr. dr. R. Robroek (raadadviseur bij het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie en universitair docent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen).

Informatie over de auteur(s)

Mr. dr. R.A. Hoving is universitair docent straf- en strafprocesrecht bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen en senior wetenschappelijk medewerker bij het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) R.A. Hoving
ISBN Boek 978-94-6290-005-9,1e druk
Verschenen 6 januari 2022
Aantal pagina's 160 pagina's
Reeks OM-reeks
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Strafrecht
Taal Nederlands

Ook interessant

Boom Basics Strafrecht
  • J.P. Cnossen en D.S. Jol
De weg naar het strafvonnis
  • Rob ter Haar en Gerlof Meijer
Bajesboek
  • Gerard de Jonge, Hettie Cremers en Judith Serrarens
Evaluatie Besluit Adviescollege levenslanggestraften
  • C. Hofman, P.A.M. Mevis en P.A.M. Verrest
Straffen voor vuurwapenbezit in Rotterdam
  • V.J.H. Mooren, P.A.M. Verrest en V.K. Boer