Vreemdelingendetentie in de Lage Landen

Vreemdelingendetentie in de Lage Landen
  • Een etnografisch onderzoek naar uitvoeringspraktijken van vreemdelingendetentie in België en in Nederland
  • Auteur(s): Lars Breuls
  • ISBN Boek: 978-94-6236-305-2, 1e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-0011-157-8, 1e druk
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 59,00
Product is op voorraad
Levertijd 5 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 59,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Wat speelt er zich af achter de muren van de detentiecentra waar mensen zonder verblijfsrecht worden opgesloten? Hierover is in het algemeen weinig bekend. Detentiecentra zijn immers relatief ondoordringbare plaatsen voor de buitenwereld.

In dit boek krijgen personen die opgesloten zijn en personen die werkzaam zijn in één Nederlands en drie Belgische vreemdelingendetentiecentra een stem. Hun ervaringen en de werking van de verschillende centra worden vanuit een criminologisch-penologische invalshoek bestudeerd op basis van langdurige observaties, talrijke informele gesprekken en interviews. De vergelijking van detentiecentra over landsgrenzen heen maakt duidelijk dat uitvoeringspraktijken en ervaringen verschillen. De auteur draagt hiervoor verschillende verklaringen aan en verfijnt zo de theorievorming over vreemdelingendetentie die zich het afgelopen decennium ontwikkeld heeft.

Vreemdelingendetentie in de Lage Landen is een aanrader voor sociale wetenschappers die praktijken van migratiecontrole en detentie bestuderen. Ook personen werkzaam binnen de vreemdelingenketen of binnen een detentiecontext zullen hun gading in het boek vinden: de studie biedt de nodige aangrijpingspunten om over de eigen praktijken te reflecteren en deze eventueel ten goede te veranderen.

Het groene gras is een boekenreeks die zich voornamelijk richt op comparatief criminologisch werk, zowel vergelijkend tussen Nederland en België als daarbuiten. De reeks is multidisciplinair opgezet, waarbij de criminologen een prominente plaats krijgen naast andere disciplines.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Lars Breuls
ISBN Boek 978-94-6236-305-2,1e druk
ISBN E-Book 978-94-0011-157-8,1e druk
Verschenen 22 augustus 2022
Aantal pagina's 323 pagina's
Reeks Het groene gras
Merk Boom criminologie
Taal Nederlands