Wereld in beweging

Wereld in beweging
 • Internationale betrekkingen in het mondiale tijdperk
 • Redactie: Joris Voorhoeve, Saskia Rademaker en Reitse Keizer
 • ISBN Boek: 978-94-6290-643-3, 2e druk
 • Jaar van uitgave: 2019
 • Bekijk alle specificaties
€ 52,50
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
Vraag een gratis docentexemplaar aan.
Aanvragen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • 14 dagen bedenktijd
 • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

LET OP: In augustus 2021 verschijnt een nieuwe druk van deze uitgave. Meer informatie en bestellen >

De wereld verandert snel. Hoe moeten wij ons op de toekomst voorbereiden? Dat begint met een goed begrip van hoe de wereld feitelijk in elkaar zit, wat de drijvende krachten zijn, hoe machtspolitiek van de grote mogendheden op andere landen inwerkt en aan welke eisen van volkenrecht en politieke ethiek goed beleid hoort te voldoen. Ook de werking van de mondiale economie en van internationale organisaties als de VN, de NAVO en de EU is erg belangrijk.

Dit studieboek geeft een inleiding in de leer van de internationale betrekkingen. Deskundigen leggen helder uit hoe de huidige politieke wereld is ontstaan, wat er op de agenda van het buitenlands beleid staat, en in welke richting de mondiale problematiek zich ontwikkelt. 

Wat is het risico op nieuwe oorlogen? Zou de Europese Unie uiteen kunnen vallen? Waarom is er ontwikkelingssamenwerking? Hoe op te treden tegen agressie en schendingen van het volkenrecht en de rechten van de mens? Hoe kunnen kleine, maar welvarende en moderne landen als Nederland en België zich staande houden en voor een veilige toekomst helpen zorgen? Horen we vooral het nationale belang te behartigen of moeten we ons als echte wereldburgers opstellen? Hoe is er opbouwende invloed uit te oefenen, als burger, kiezer, politicus, belangenbehartiger of activist voor goede doelen?

Dat zijn relevante vragen die steeds opnieuw, kritisch nadenkend, moeten worden beantwoord om betere resultaten te boeken. Wereld in Beweging is een handreiking daarvoor.

Doelgroep

Nederlandse en Vlaamse bachelorstudenten in het hoger onderwijs (universiteit en hogeschool).

Informatie over de auteur(s)

Prof. dr. ir. J.J.C. (Joris) Voorhoeve is emeritus hoogleraar Internationale Organisaties te Leiden, Wageningen en Antwerpen, oud-lector Internationale Vrede, Recht en Veiligheid aan De Haagse Hogeschool en oud-directeur Instituut Clingendael.
  
S. (Saskia) Rademaker MA werkt bij De Haagse Hogeschool als politicologisch onderzoeker voor de combinatie van Chair en Lectoraat United Nations Studies in Peace and Justice (samenwerking met Universiteit Leiden) en daarnaast als beleidsadviseur bij de dienst Onderwijs, Kennis en Communicatie. Eerder werkte zij voor het Lectoraat Internationale Vrede, Recht en Veiligheid.

Drs. R.A. (Reitse) Keizer werkt bij De Haagse Hogeschool als economisch onderzoeker, zowel bij de combinatie van Chair en Lectoraat United Nations Studies in Peace and Justice (samenwerking met Universiteit Leiden), als bij het Lectoraat New Finance. Eerder werkte hij voor het Lectoraat Internationale Vrede, Recht en Veiligheid en als secretaris van het college van bestuur.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Redactie Joris Voorhoeve, Saskia Rademaker en Reitse Keizer
ISBN Boek 978-94-6290-643-3,2e druk
Verschenen 16 augustus 2019
Aantal pagina's 504 pagina's
Geschikt voor Wetenschappelijk Onderwijs (WO), Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Reeks Studieboeken bestuur en beleid
Merk Boom bestuurskunde
Onderwerp(en) Bestuurskunde algemeen, Politicologie
Taal Nederlands

Ook interessant

Openbaar bestuur en media
 • Rianne Dekker, Sandra Jacobs en Iris Korthagen
Lessen uit crises en mini-crises 2019
 • Vina Wijkhuijs en Menno van Duin
Wat het uitmaakt
 • Arie de Jong