Werkboek WWFT / AML Practice Guide

Werkboek WWFT / AML Practice Guide
  • Auteur(s): Mr. dr. B. Snijder-Kuipers e.a.
  • ISBN Boek: 978-94-6290-590-0, 2e druk
  • ISBN E-Book: 978-94-6274-978-8, 2e druk
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 33,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 dagen (Nederland)
€ 33,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit werkboek is opgesteld naar aanleiding van de gewijzigde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) en geeft een praktische weergave van de wijzigingen die uit deze wet voortvloeien voor advocaten en notarissen. Dit boek kan ook als praktijkboek dienen voor overige WWFT-instellingen. 

Het boek is samengesteld op basis van de wetgeving per 25 juli 2018. Op die datum is de gewijzigde WWFT, het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 (Uitvoeringsbesluit) en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Uitvoeringsregeling) van kracht geworden ter implementatie van de vierde anti-witwasrichtlijn (Richtlijn (EU) 2015/849 van het Europees Parlement en de Raad van 20 mei 2015, L 141/73). De Vierde anti-witwasrichtlijn wordt in Nederland voorts geïmplementeerd in de Handelsregisterwet. In de loop van 2019 zal naar verwachting deze wet gewijzigd in werking treden.

In dit boek zijn een aantal voorbeelddocumenten opgesteld primair voor gebruik op de grote kantoren. Er is zoveel mogelijk concreet invulling gegeven aan de nieuwe wettelijke eisen. Deze voorbeelden moeten per kantoor worden aangepast. 

Dit boek is ook geschikt om te gebruiken op middelgrote en kleine advocaten- en notariskantoren. Waar in de documenten verwezen wordt naar Compliance Officer WWFT, kan een andere functionaris worden aangewezen die de compliancefunctie vervult. Benoeming van een Auditor WWFT is niet vereist. Verwijzingen naar deze functionaris kunnen vervallen. De regeling over intern melden (Hoofdstuk 8) is niet van toepassing. Een kantoor mag uiteraard wel besluiten tot het instellen van een intern meldreglement.

Opbrengst naar Lawyers for Lawyers
Een groot deel van de netto-opbrengst van dit boek wordt beschikbaar gesteld aan Lawyers for Lawyers (L4L). L4L verleent morele en juridische bijstand aan advocaten die in de uitoefening van hun werk worden bedreigd of vervolgd of aan advocatenorganisaties die voor deze advocaten in de bres springen of hen vertegenwoordigen. Zij brengt de positie van bedreigde advocaten wereldwijd onder de aandacht van nationale en internationale instellingen en organisaties, zoals de Verenigde Naties en het Europees parlement en de betrokken autoriteiten van het land waar de advocaat zich bevindt. Ook organiseert L4L fact finding-missies, waarnemingsmissies en schrijfacties. Daarnaast publiceert zij regelmatig over individuele zaken.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Mr. dr. B. Snijder-Kuipers e.a.
ISBN Boek 978-94-6290-590-0,2e druk
ISBN E-Book 978-94-6274-978-8,2e druk
Verschenen 29 november 2018
Aantal pagina's 190 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Financieel recht
Taal Nederlands

Ook interessant