Werkboek WWFT / AML Practice Guide

Werkboek WWFT / AML Practice Guide
  • Auteur(s): Birgit Snijder-Kuipers
  • ISBN Boek: 978-94-6290-974-8, 3e druk
  • ISBN E-Book: 978-90-5189-000-6, 3e druk
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Bekijk alle specificaties

Downloads

Inhoudsopgave
€ 45,00
Product is op voorraad
Levertijd 1 - 3 werkdagen (Nederland)
Wegens drukte bij onze leveranciers en vervoerders kunnen bestellingen een langere levertijd hebben. Onze excuses.
€ 45,00
Direct leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • 14 dagen bedenktijd
  • Toonaangevende auteurs

Volledige beschrijving

Dit werkboek is opgesteld naar aanleiding van de gewijzigde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) en geeft een praktische weergave van de wijzigingen die uit deze wet voortvloeien voor advocaten en notarissen. Dit boek kan ook als praktijkboek dienen voor overige WWFT-instellingen. 

Dit boek is samengesteld op basis van de wetgeving per 1 juli 2021. Sinds 2018 is er veel gewijzigd in de WWFT, het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 (Uitvoeringsbesluit) en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Uitvoeringsregeling). De laatste wijziging van de Europese anti-witwasrichtlijn is de gewijzigde vierde (Vijfde anti-witwasrichtlijn) anti-witwasrichtlijn (Richtlijn (EU) 2018/843 van het Europees Parlement en de Raad van 30 mei 2018 tot wijziging van Richtlijn (EU) 2015/849 inzake de voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld of terrorismefinanciering, en tot wijziging van de Richtlijnen 2009/138/EG en 2013/36/EU). Op 27 september 2020 is het UBO-register ingevoerd. In dat kader is de Handelsregisterwet 2007 en het Handelsregisterbesluit 2008 aangepast.

In dit boek zijn een aantal voorbeelddocumenten opgesteld primair voor gebruik op de grote kantoren. Er is zoveel mogelijk concreet invulling gegeven aan de nieuwe wettelijke eisen. Deze voorbeelden moeten per kantoor worden aangepast. 

Dit boek is ook geschikt om te gebruiken op middelgrote en kleine advocaten- en notariskantoren. Afhankelijk van de omvang en werkzaamheden van uw kantoor is de aanwijzing van een Compliance Officer WWFT vereist. Indien een Compliance Officer WWFT niet vereist is, is benoeming van een Auditor WWFT evenmin vereist. De regeling over intern melden (Hoofdstuk 8) is niet van toepassing als er geen Compliance Officer WWFT vereist is. Een kantoor mag uiteraard wel besluiten tot het instellen van een intern meldreglement.

Opbrengst naar Lawyers for Lawyers
L4L verleent morele en juridische bijstand aan advocaten die in de uitoefening van hun werk worden bedreigd of vervolgd of aan advocatenorganisaties die voor deze advocaten in de bres springen of hen vertegenwoordigen. Zij brengt de positie van bedreigde advocaten wereldwijd onder de aandacht van nationale en internationale instellingen en organisaties, zoals de Verenigde Naties en het Europees parlement en de betrokken autoriteiten van het land waar de advocaat zich bevindt. Ook organiseert L4L fact finding-missies, waarnemingsmissies en schrijfacties. Daarnaast publiceert zij regelmatig over individuele zaken.

Van dit product zijn nog geen reviews beschikbaar.

Productspecificaties

Auteur(s) Birgit Snijder-Kuipers
ISBN Boek 978-94-6290-974-8,3e druk
ISBN E-Book 978-90-5189-000-6,3e druk
Verschenen 15 september 2021
Aantal pagina's 224 pagina's
Merk Boom juridisch
Onderwerp(en) Financieel recht
Taal Nederlands

Ook interessant

Jaarrekeninglezen voor juristen
  • P.R. de Geus en J. Scholten
COVID-19 als stresstest voor het insolventierecht
  • Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII) / Netherlands Association for Comparative and International Insolvency Law (NACIIL)